Fájdalom nélküli gyom...
Vastagbélrákszűrés és...
Vastagbéltükrözés (ko...
Gyomortükrözés (gaszt...
Fájdalom nélküli bélt...
ERCP
Vastagbélpolip - eltá...
Irritábilis bélszindróma
Crohn-, kolitisz ulce...
Patai Árpád belgyógyász é...
Gasztroenterológia: p...

Érdemes a képre kattintani. Nemcsak azért, mert a nagyobb kép jobban áttekint- hető, hanem azért is, mert a kép alatt ott van a képgaléria, amelyből a képeket egymás után kivá- lasztva, kirajzódhat egy "képregény".

Ha a Vitalitas logóra kattint, elérheti a nyitó oldalunkat.

Gastroenterologia - Patai Árpád belgyógyász és gasztroenterológus (gastroenterologus) szakorvos
 
 
dr. Patai Árpád (Czika László fotója)

A budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem elvégzése után a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban dolgozott, majd 2008-ban fölkérték a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Gasztroenterológiai Osztályának a megalapítására. 2014. szeptember 1-én bízták meg a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gasztroenterológiai és Belgyógyászati Osztályának vezetésével.
Belgyógyászszakorvos, gasztroenterológus-szakorvos. PhD doktori disszertációját az endoszkópos epeúti beavatkozások után jelentkező hasnyálmirigy-gyulladás megelőzése témakörében védte meg. 198 tudományos előadást tartott, 145 közleményt, 4 könyvfejezetet írt. Publikációiban a gasztroenterológia számos területével (gastro-oesophagealis refluxbetegség (GORB, NERD), fekélybetegség, Helicobacter pylori fertőzés, májbetegség, az epeutak jó- és rosszindulatú betegségei, hasnyálmirigybetegségek, gyulladásos bélbetegség (Crohn-betegség, vastagbél- gyulladás /colitis ulcerosa/, vastagbélpolip, vastagbélrák) foglalkozott. Megfigyeléseit több európai szakmai irányelvbe beépítették. Elkötelezett híve a vastagbélszűrés széleskörű elvégzésének. A gyulladásos bélbetegek magasabb színvonalú ellátását elősegítendő IBD-klub-ot alapított.

 
Patai Ápád belgyógyász, diabetológus, gasztroenterológus

Számos tanulmányúton vett részt, két alkalommal az Egyesült Államokban, egy alkalommal Kanadában, európai tanulmányútjai közül különösen hasznos volt a brüsszeli és a római endoszkópos laboratórium meglátogatása. Több hetet töltött Münchenben, Düsseldorfban és Hollandia vezető gasztroenterológiai centrumaiban.
1989-ben, 1992-ben főigazgatói dicséretben részesült, 1996-ben "ASTRA-scholar" díjjal tüntették ki. 1999-ben "A legjobb gasztroenterológiai tárgyú magyar nyelven megjelent közlemény" pályázat díját, 2014-ben Bécsben az Európai GastroUpdate Congress "Legjobb E-poster" díját, 2016-ban az "MTA VEAB-régió legjobb PhD-ja" díját vehette át. 2017-ben megkapta a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban az "Év orvosa" díjat, 2019-ben az 1848-as forradalom emléknapján a „Vas Megye Szolgálatáért Egészségügyi Tagozata” kitüntetést. Tagja az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság Gasztroenterológiai Munkabizottságának (2009 óta elnökségi tag, 2014 óta titkár), a Magyar Belgyógyász Társaságnak (2011 óta a Dunántúli Szekció vezetőségi tagja, 2016 óta főtitkára), a Magyar Diabetológiai Társaságnak, a Magyar Gasztroenterológiai Társaságnak, az utóbbiban 2000 óta vezetőségi tag. A Magyar Belorvosi Archivum szerkesztőbizottságának tagja.


1994 óta irányítja emésztőszervi magánrendelését, a Vitalitas Savariae BT (2000), a Vitalitas Savariae Művészeti Alapítvány (2002-2018) társalapítója Scheiber Katalin mellett. Magánrendelését 2005. január 1. óta folytatja a Vitalitas Egészségközpontban, amelyben gasztrointesztinális endoszkópos laboratórium is működik, ahol elsősorban gyomortükrözést (gasztroszkópia) és vastagbéltükrözést (kolonoszkópia) végez, kérésre bódításban is.
A magánrendelésére előjegyzési időpont kérhető hétköznap 14 és 17 óra között a 20-387-6808-as telefonszámokon.
FONTOS: A magánrendelésre célszerű minden orvosi dokumentációt (kórházi zárójelentések, leletek, a korábban és a jelenleg alkalmazott gyógyszerek listája) elhozni.


További információk: Patai Árpád a youtube.com-on.
vastagbélszűrés újraindítása
A vastagbélrákról
endoszkópia, dr. Zsámbéky Pál, vastagbélrákszűrés
Zsámbéky Pál Emésztőszervi Továbbképző Nap
Forrás:www.gastroenterologia.hu

 

Beállítás kezdőlapként
|
Hozzáadás a kedvencekhez
|
Ajánlás e-mailben
|
Szerzői jogok

(c) 2004. Vitalitas Savariae Bt. Minden jog fenntartva.
Az oldal a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával készült.

Designed & developed by
ISIS-COM & Y'SOLUTIONS & Kecskés Zoltán